Ota yhteyttä:
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
040 884 5655 (ark. klo 9-16)
info (ät) ihmissuhdeterapia.fi
FI
EN
SVE

Haluttomuus

Haluttomuus pohdituttaa monia. Erilaisten halujen yhteensovittaminen suhteissa voi tuntua vaikealta.

Teemakuvaus
Asiantuntijat
Ajanvaraus

Halun vaihtelut eivät katso ikää tai sukupuolta. Seksuaalinen halu ei ole staattinen tila ja sen vaihtelut ovat varsin tavallinen osa seksuaalisuutta.

Haluttomuus – mikä sitä aiheuttaa? Mitä tehdä, kun seksihalut suhteessa eivät kohtaa tai seksuaalinen halu on kateissa? Nämä ovat yleisiä kysymyksiä vastaanotolla. Terapiaan hakeudutaan usein pohtimaan, mikä voisi olla avuksi haluttomuuteen ja miten saada halu takaisin. Keskusteluissa monesti ilmenee, että haluttomuuden sijaan kyse onkin esimerkiksi halujen eriparisuudesta kumppaneiden kesken.

 

Yhteiskunta ja kulttuurit maalaavat tietynlaista kuvaa halun mekanismeista. Nämä voivat vaikuttaa siihen, miten ymmärrämme ja koemme halun. Ammattilaisen kanssa voit turvallisesti tutkailla halun teemaa uudenlaisista perspektiiveistä. Pohdinnassa voi olla esimerkiksi se, miten yksilöllisesti seksuaalinen halu oikeastaan koostuu ja halun erilaiset syntymekanismit, kuten responsiivinen ja spontaani halu.

 

 

Halujen eriparisuus suhteissa

Halujen eriparisuus kumppaneiden kesken on tavallista. Pitkittyessään se voi kuitenkin alkaa kuormittaa suhteita. Halujen yhteensovittaminen on usein kipeä kokemus sekä seksiä vähemmän että enemmän haluavalle. Seksistä ja halusta voi olla joskus helpompi keskustella ammattilaisen kanssa esimerkiksi seksuaaliterapiassa. Halua voidaan tutkia niin yksilö- kuin suhdeterapiassa.  Haluun voidaan tutustua tiedon lisäämisen kautta ja usein haluttomuuden sijaan aletaankin lähestyä halua uudesta näkökulmasta. Tarkastelemme halua sinun kokemuksiasi kuulostellen ja kunnioittaen.

 

Läheisyyden vähentyessä pintaan voi nousta tunteita huonommuudesta, riittämättömyydestä ja kelpaamattomuudesta. Näiden tunteiden myötä rakentavan keskustelun käyminen voi tuntua haastavalta. Ihmissuhdeasiantuntijamme tukevat ja rohkaisevat sinua kipeiden solmujen avaamisessa ja toimintamallien purkamisessa. Etsitään yhdessä ratkaisuja halujen eriparisuuteen kaikkien osapuolten rajoja kunnioittaen. Pyrimme terapiassa vahvistamaan jokaisen seksuaalisuuteen liittyviä voimavaroja. Muistutamme myös, ettei ole pakko haluta seksiä. Seksuaaliterapiassa voimme myös pohtia esimerkiksi aseksuaalisuuden kirjoa.

Anna Kolster
Seksuaaliterapeutti
Kuljen rinnallasi ja olen avoin ja läsnä.
Tiina Böhling-Salonen
Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti
Olen helposti lähestyttävä. Yhdessä luomme turvallisen, luottamuksellisen ilmapiirin, jossa on helppo keskustella hankalistakin asioista.

Terapia voidaan toteuttaa perinteiseen tapaan fyysisenä vastaanottona tai etäterapiana

Etäterapia tuo terapeutin luoksesi. Tehdessäsi ajanvarausta valitse terapiamuodoksi etäterapia ja saat varausvahvistuksessa linkin etäterapiaistuntoon, johon voit osallistua tietokoneesi tai mobiililaitteesi nettiselaimella.