Ota yhteyttä:
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
040 884 5655 (ark. klo 9-16)
info (ät) ihmissuhdeterapia.fi
FI
EN
SVE
Kuvassa näkyy henkilön kasvot, joiden yllä on ohut kangasharso. Henkilö pitää silmiään kiinni.

Eroaminen

Eroaminen voi olla merkittävä elämänmuutos, joka herättää tarkastelemaan omaa elämää ja tarpeita uusista näkökulmista.

Teemakuvaus
Asiantuntijat
Ajanvaraus

Eron taustalla olla monenlaisia syitä, joita voi käsitellä niin yksilövastaanotolla kuin suhdeterapiassa. Keskustelut ja ajatukset erosta voivat kuohuttaa omaa identiteettiä, jolloin keskustelu ammattilaisen kanssa voi auttaa.

Ihmissuhdeterapiassa voit luottamuksellisesti tutkailla esimerkiksi suhdetoiveita ja -tarpeitasi, niin täyttyneitä kuin täyttymättömiä. Erotessa monia huolestuttavat erilaiset tunteet kuten yksinäisyys, viha, suru, syyllisyys ja häpeä. Monilla myös kysymykset rahasta ja lasten voinnista herättävät huolta.​​ Terapiassa luodaan aikaa ja tilaa kaikenlaisille pohdinnoille tuomitsematta, turvallisessa ilmapiirissä.

 

 

Pitäisikö erota vai yrittää vielä?

Pohditko, pitäisikö erota vai yrittää vielä, tai miten käsitellä eroaminen, vaikka rakastaa yhä toista? Tutkimuksista tiedetään, että pitkissä suhteissa eroa harkitaan keskimäärin kaksi vuotta. Yhteiskuntamme arvottaa suhteiden kestoa, mikä voi asettaa paineita yhdessä pysymiselle. Ero ei kuitenkaan ole epäonnistuminen, vaan joskus on viisautta päättää suhde, joka ei enää toimi.

 

Haasteet ihmissuhteessa eivät kuitenkaan automaattisesti tarkoita eroa. Toisinaan ongelmista keskustelemalla turvallisen tuntuisessa ja sallivassa ilmapiirissä voidaan luoda myös uudenlaista läheisyyttä kumppaneihin. Asiantuntijamme kannustavat pitämään mielessä sen, ettei apua voi hakea liian aikaisin. Terapeutin läsnäollessa keskustelut ja ajatukset voivat saada uutta perspektiiviä, oli vastaanotolla sitten yksin tai yhdessä.

 

 

Erosta toipuminen

On ymmärrettävää, että kumppanin yllättävä erotoive satuttaa. Kokemuksesta on kuitenkin mahdollisuus selvitä ja terapiassa voidaankin yhdessä vahvistaa resilienssiä ja pohtia arjessasi toipumistasi vahvistavia tekijöitä.

 

Jos puolestaan pohdit eroa yksin, on tavallista, että tunteet vaihtelevat ja päätöksenteko tuottaa ahdistusta. Eroaminen voi johtua monista syistä, kuten haasteet vuorovaikutuksessa tai seksuaalisuudessa, arvostuksen ja kunnioituksen vähäisyys, uskottomuus, päihteet tai esimerkiksi rakkauden ja läheisyyden kaipuu nousevat usein myös esille vastaanotolla eron syitä pohtiessa.

 

Myös silloin, kun eropäätös on jo tehty, voi olla hyödyllistä käydä asioita vielä yhdessä läpi terapeutin kanssa. Mikäli kumppani ei halua osallistua, kannustamme sinua tulemaan vastaanotolle yksin. Koskaan ei ole myöhäistä auttaa omaa itseään.

 

Vaikka suhteen päättyminen voi olla kivuliasta, syntyy siitä usein uudenlaista itsetuntemusta. Ero ei ole ainoastaan yhden aikakauden loppu, vaan se tarjoaa aina myös uuden mahdollisuuden lähteä tutustumaan itseensä. Ihmissuhteita päätetään esimerkiksi siksi, etteivät suhteen osapuolien arvot kohtaa. Terapiassa voimme yhdessä luoda ja tukea juuri sinun näköistä ja arvojesi mukaista elämää.

Maria Linkoaho-Nordling
Seksuaaliterapeutti
Sinun seksuaalisuutesi, sinun aikasi. Kuljen mukanasi myötätuntoisesti tukien ja rohkaisten.
Veera Uusoksa
Seksuaaliterapeutti
Sinulla on oikeus hyvään ja itsesi näköiseen seksiin tai seksittömyyteen.
Anna Kolster
Seksuaaliterapeutti
Kuljen rinnallasi ja olen avoin ja läsnä.
Tiina Böhling-Salonen
Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti
Olen helposti lähestyttävä. Yhdessä luomme turvallisen, luottamuksellisen ilmapiirin, jossa on helppo keskustella hankalistakin asioista.
Jutta Lundius
Psykoterapeutti
Elämäsi on tässä ja nyt - miksi jumittua menneisyyteen tai ahdistua tulevaisuudesta?
Sini Puro
Psykoterapeutti
Autan yksilöitä, pareja ja perheitä suhdeongelmissa.
Aino Levanto
Seksuaaliterapeutti
Haluatko ymmärtää paremmin itseäsi ja ihmissuhteitasi? Kanssani voit käsitellä turvallisesti mieltäsi painavia asioita ja lisätä hyvinvointiasi.
Elina Tanskanen
Seksuaaliterapeutti
Kuuntelen herkästi asiakasta ja muokkaan työskentelytapaani sen mukaan, mikä palvelee häntä sillä hetkellä.
Oona Turunen
Seksuaaliterapeutti
Mielestäni seksuaalinen hyvinvointi on tavoittelemisen arvoinen asia.
Jari Aho
Terapeutti
Asiakastyössäni tärkeitä arvoja ovat turvallisuus, aitous, kuulluksi ja nähdyksi tuleminen ja ihmiselon kokonaisvaltaisuuden huomioiminen.
Teija Niemelä
Psykoterapeutti
Jokainen yksilö on ainutlaatuinen ja jokainen ihmissuhde merkittävä.
Mippi Vuorikoski
Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti
Luon turvallista, rentoa ja sallivaa tunnelmaa juuri sinulle tärkeiden teemojen äärellä.

Terapia voidaan toteuttaa perinteiseen tapaan fyysisenä vastaanottona tai etäterapiana

Etäterapia tuo terapeutin luoksesi. Tehdessäsi ajanvarausta valitse terapiamuodoksi etäterapia ja saat varausvahvistuksessa linkin etäterapiaistuntoon, johon voit osallistua tietokoneesi tai mobiililaitteesi nettiselaimella.