Ryhmät

Yhteistyössä on voimaa. Tutkimusten mukaan ryhmämuotoinen toiminta vahvistaa henkilökohtaista kasvua ja kehitystä haastamalla totuttuja ajatusmalleja, tarjoamalla uusia näkökulmia sekä tekemällä erilaisia tarinoita näkyviksi. Ammattitaitoiset ryhmänvetäjät ohjaavat yhteistä työskentelyä ja oppimista turvallisesti. Haetpa sitten voimaa vertaistuesta tai haluat opiskella uutta, löydät monipuolisesta ryhmävalikoimastamme inspiroivia vaihtoehtoja.

Itsemyötätunnon vahvistaminen kehotietoisuuden avulla

RYHMÄ ON TÄYNNÄ, KIITOS KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE.

Myötätunto itseä kohtaan on tarve, jonka useat tunnistavat, mutta kokevat sen toteuttamisen vaikeaksi. Haasteita hyväksyvään pysähtymiseen oman itsen äärelle voivat tuoda vilkas mieli, tietyt ajatusmallit, suorituskeskeinen arki tai haastavat ihmissuhteet. Hyväksyvä läsnäolo ja tietoisuus omista tunteista, ajatuksista ja kehon tuntemuksista voivat auttaa itsemyötätunnon löytymisessä.

Tässä ryhmässä kehoyhteyttä vahvistetaan mm. hengityksen, liikkeen ja tunnetyöskentelyn avulla. Ryhmä sopii kaikille, joilla on kiinnostusta kehittää myötätuntoa itseään kohtaan kehollisin tanssi-liiketerapeuttisin menetelmin. Kaikki sukupuolet ja ikäryhmät ovat tervetulleita. Osallistujilta ei edellytetä minkäänlaista aiempaa liikunnallista taustaa ja sopii myös henkilöille, joilla on liikuntarajoite.

Ryhmää ohjaa erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), pariterapeutti ja tantraohjaaja Oona Turunen. Ryhmä on osa Turusen tanssi-liiketerapeuttisia opintoja.

Ryhmään otetaan enintään 8 osallistujaa.

Ota mukaan mukavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua. Ryhmässä tehdään runsaasti harjoituksia. Harjoituksia tehdään sekä yksin, pareittain että ryhmässä.

Tapaamiskerrat:

Osa 1: 10.11.2020 Klo 17.30-20.00
Osa 2: 22.11.2020 Klo 17.30-20.00
Osa 3: 1.12.2020 Klo 17.30-20.00
Osa 4: 8.12.2020 Klo 17.30-20.00

Paikka: Hämeentie 29, 00500 Helsinki
Hinta: 40

Yhteystiedot: oona.turunen@sexpo.fi

RYHMÄ ON TÄYNNÄ, KIITOS KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE.

Suomalainen eroseminaari - lokakuussa alkava

Parisuhteen päättyminen on kriisi. Suomalainen eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden vertaistuen avulla käsitellä eroon liittyviä tunteita. Seminaariin voi osallistua, jos ero on takana tai harkinnassa.

Seminaari on oppimisprosessi, jossa pääpaino on tutustumisessa omaan itseen. Seminaarissa on selkeä rakenne ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten. Parhaimmillaan seminaarista seuraa parempi itsetuntemus, jonka varassa on turvallisempaa jatkaa eteenpäin.

Oppikirjana käytämme Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy tai vaihtoehtoisesti Marianne Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa. Kirja pitää hankkia itse. Molempia saa kirjakaupoista ja kirjastoista.

Seminaari sisältää yksitoista tapaamiskertaa (33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen/-kahvin.

Seminaariosallistumisen hinta on 440€ (sis. alv. 24%). Varausmaksu 50€ laskutetaan ennen seminaarin alkua ja se vähennetään kokonaishinnasta. Loppuosa maksetaan kerralla tai erissä. Varausmaksua ei palauteta.

Seuraavan seminaarin aikataulu ja aiheet:

 1. 19.10. Tutustuminen ja jälleenrakennuskuutiot
 2. 26.10. Sopeutuminen
 3. 2.11. Viha
 4. 9.11. Suru
 5. 16.11. Itsetunto
 6. 23.11. Muutos
 7. 30.11. Avoimuus
 8. 7.12. Yksinäisyys ja suhteet
 9. 9.12. Rakkaus ja uusi elämä
 10. 14.12. Seksuaalisuus
 11. 16.12. Lapset ja uusi perhe

Ryhmä kokoontuu klo 18-21.

Seminaarista vastaa skeematerapeutti Marika Rosenborg, joka on vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa jo lähes 20 vuoden ajan.

Seminaari toteutuu osoitteessa Hämeentie 29, 00500 Helsinki

Yhteystiedot: marika.rosenborg@sexpo.fi

Ilmoittaudu
Valinta-ryhmä pakonomaisesta seksikäyttäytymisestä kärsiville

Pakonomainen seksikäyttäytyminen (addiktoitunut seksikäyttäytyminen) uhkaa hyvinvointia ja voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia henkilölle itselleen ja tämän lähipiirille. Addiktoituneesta seksikäyttäytymisestä voi olla kyse, jos mikä tahansa seksiin liittyvä toiminta tuntuu siltä että omaa käyttäytymistä ei pysty hallitsemaan vaikka se aiheuttaa toistuvasti ongelmia.

Miehille suunnattu Valinta-ryhmä tarjoaa ymmärrystä riippuvuuskäyttäytymisen taustasyihin, käytännönläheisiä työkaluja käyttäytymisen hallintaan sekä ryhmän tuen toipumiseen ja uuden elämän aloittamiseen.

Ryhmä kokoontuu 8  kertaa 2 tunnin ajan Helsingin Kalliossa.

Ryhmään kuuluu myös seurantakerta 3 kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä. Kaikki ryhmäläiset haastatellaan ennen ryhmän alkamista.

Hinta yhteensä 700€ (sis. alv. 24%). Hintaan kuuluu alkuhaastattelu, ryhmätapaamiset, seurantakerta ja ryhmässä jaettava materiaali. Ryhmästä maksetaan 50€ varausmaksu, joka laskutetaan ennen ryhmän alkamista.

Ryhmä käynnistyy mikäli siihen osallistuu vähintään 5 henkilöä. Osallistujille ilmoitetaan viimeistään 2 viikkoa ennen ryhmän alkamista, toteutuuko se.

Ryhmässä käsitellään seuraavia teemoja:

 • Riippuvuuskäyttäytymisen taustasyyt ja oman tilanteen ymmärtäminen
 • Laukaisevien tekijöiden tunnistaminen ja hallitseminen
 • Riippuvuuskehä ja menetelmiä kehän pysäyttämiseen
 • Ongelmallisen seksikäyttäytymisen vaikutus parisuhteeseen
 • Retkahdusten estomenetelmät riippuvuudesta toipumiseen
 • Myönteinen seksuaalisuus
 • Oma elämäntarina ja riippuvuuden kehittyminen
 • Arvotyöskentely
 • Tulevaisuuden tavoitteet ja tasapainoinen elämä

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-20 Helsingin Kalliossa. Tarkka osoite ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Seurantakerran ajankohta sovitaan ryhmäläisten kesken.

Ryhmämenetelmä on kehitetty Isossa-Britanniassa (The Hall Recovery Course, Laurel Centre.) Ryhmämenetelmää on käytetty Isossa-Britanniassa tuloksekkaasti jo vuosien ajan. Voit tutustua alkuperäiseen ryhmään täällä.

Ryhmän vetäjinä toimivat erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Sex Addiction Counsellor Karoliina Vuohtoniemi sekä paripsykoterapeutti Jouni Linnakoski.

Karoliina on suomentanut Paula Hallin teoksen Koukussa seksiin – opas seksiriippuvuudesta toipumiseen (Bazar 2019) ja hän on työskennellyt pitkään addiktoituneen seksikäyttäytymisen parissa. Karoliina on perehtynyt Isossa-Britanniassa The Hall Recovery Course -ryhmämenetelmään. Karoliina kouluttaa seksuaaliterapeutteja ja hänellä on vuosien kokemus ryhmien ohjaamisesta.

Jouni on koulutukseltaan paripsykoterapeutti ja hän valmistuu pian seksuaaliterapeutiksi. Hänellä on pitkä kokemus miesten eroasioiden- ja tilanteiden kanssa työskentelystä. Jouni on kehittänyt ja ohjannut lukuisia eroryhmiä. Yksityisvastaanotollaan hän työskentelee parien ja yksilöiden kanssa. Jouni tunnetaan empaattisena ja jämäkkänä terapeuttina ja ryhmän ohjaajana.

Seuraavasta alkavasta ryhmästä voi kysellä lisätietoja: karoliina.vuohtoniemi@sexpo.fi ja 050 340 9299

Ilmoittaudu

Seksuaalisuutemme on olennainen osa sitä, kuka olemme ihmisinä. Tästä huolimatta seksuaalisuuteemme liittyvät muistot ja merkittävät kokemukset jäävät usein jakamatta ja huomiota vaille – niistä puhutaan vihjaillen tai puolittaisin totuuksin. Seksistä vitsaillaan tai kerrotaan ronskeja tarinoita juhlatunnelman nostamiseksi.

On monesti vaikeaa puhua ääneen niistä kokemuksista, jotka ovat muokanneet meitä. Hyvistä, huonoista, mielettömistä, täydellisistä ja niistä kokemuksista, joille ei löydy sanoja. On myös helppoa ajatella, etteivät ne ketään kiinnosta.

Tunnista tarinasi on matka oman nautinnon ja seksuaalisen historian äärellä. Yhdeksän viikon aikana tehdään syväsukellus omaan ihmissuhde- ja seksuaalihistoriaan – juuri sellaisena kuin se sinulle tällä hetkellä näyttäytyy. Kurssi on tarkoitettu kaikille sukupuolesta ja suuntautumisesta riippumatta, jotka haluavat tutustua itseensä kirjoittamisen kautta.

Prosessi pohjautuu ohjattuun kirjoittamiseen ja yhdeksään verkkotapaamiseen ryhmän kanssa, joissa omista tarinoista jaetaan itse valittuja osioita.

Yhdeksän viikon aikana:

 • opit runsaasti uutta omasta seksuaalisuudestasi
 • tunnistat seksuaalihistoriasi rakennuspalikat
 • saat vertaistukea ja näkökulmia omaan tilanteeseesi
 • sukellat juuri niin syvälle omaan tarinaasi kun tässä hetkessä tahdot

Ryhmän hinta on 375 eur (sis. alv) ja se sisältää 9 tunnin mittaista ryhmätapaamista Zoom-verkkoalustalla sekä materiaalin.

Seuraava ryhmä käynnistyy tiistaisin klo 17 – 18 alkaen 24.marraskuuta.

Vetäjänä toimii seksuaaliterapeutti, vuorovaikutusvalmentaja Veera Uusoksa, joka ohjaa ja tukee jokaisen henkilökohtaista prosessia. Lisätietoja: veera.uusoksa@sexpo.fi, 050 527 3043

Ilmoittaudu