Ryhmät

Yhteistyössä on voimaa. Tutkimusten mukaan ryhmämuotoinen toiminta vahvistaa henkilökohtaista kasvua ja kehitystä haastamalla totuttuja ajatusmalleja, tarjoamalla uusia näkökulmia sekä tekemällä erilaisia tarinoita näkyviksi. Ammattitaitoiset ryhmänvetäjät ohjaavat yhteistä työskentelyä ja oppimista turvallisesti. Haetpa sitten voimaa vertaistuesta tai haluat opiskella uutta, löydät monipuolisesta ryhmävalikoimastamme inspiroivia vaihtoehtoja.

Suomalainen eroseminaari

Parisuhteen päättyminen on kriisi. Suomalainen eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden vertaistuen avulla käsitellä eroon liittyviä tunteita. Seminaariin voi osallistua, jos ero on takana tai harkinnassa.

Seminaari on oppimisprosessi, jossa pääpaino on tutustumisessa omaan itseen. Seminaarissa on selkeä rakenne ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten. Parhaimmillaan seminaarista seuraa parempi itsetuntemus, jonka varassa on turvallisempaa jatkaa eteenpäin.

Oppikirjana käytämme Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy tai vaihtoehtoisesti Marianne Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa. Kirja pitää hankkia itse. Molempia saa kirjakaupoista ja kirjastoista.

Seminaari sisältää yksitoista tapaamiskertaa (33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen/-kahvin.

Seminaariosallistumisen kokonaishinta on 440 (sis. alv. 24%). Varausmaksu 50 € maksetaan varauksen yhteydessä verkkomaksuna ja se vähennetään kokonaishinnasta. Loppuosa maksetaan erissä. Varausmaksua ei palauteta.

Seuraavan seminaarin aikataulu ja aiheet:

 1. tiistai 18.6. klo 18-21 Tutustuminen ja jälleenrakennuskuutiot
 2. tiistai 25.6. klo 18-21 Sopeutuminen
 3. tiistai 2.7. klo 18-21 Viha
 4. torstai 4.7. klo 18-21 Suru
 5. tiistai 9.7. klo 18-21 Itsetunto
 6. torstai 11.7. klo 18-21 Muutos
 7. tiistai 30.7. klo 18-21 Avoimuus
 8. tiistai 6.8. klo 18-21 Yksinäisyys ja suhteet
 9. tiistai 13.8. klo 18-21 Rakkaus ja uusi elämä
 10. tiistai 20.8. klo 18-21 Seksuaalisuus
  – todistusten jako
 11. tiistai 27.8. klo 18-21 Bonus: Lapset ja uusperhe

Seminaarista vastaa skeematerapeutti Marika Rosenborg, joka on vetänyt eroseminaareja ja työskennellyt eronneiden kanssa jo 16 vuoden ajan.

Seminaari toteutuu osoitteessa Hämeentie 29, 4. kerros, 00500 Helsinki

Yhteystiedot: marika.rosenborg@sexpo.fi

Ilmoittaudu
Seisake-valmennus sinulle

Haluatko pohtia tilannettasi mieluummin asiantuntijan kanssa kahden kuin eroseminaarissa? Voit varata neljän kerran Seisake-työpajan välitehtävineen. Työskentely pohjautuu Fisherin malliin ja siinä käytetään logoterapeuttista viitekehystä.

Ensimmäisellä kerralla on haastattelu, nykytilan arviointi ja tavoiteasettelu. Samalla käydään läpi työvälineet ja työtapa.

Tapaamme Seisakkeella noin kahden-kolmen viikon välein eli työskentely kestää noin kuudesta yhdeksään viikkoa.

Seisakkeen kokonaishinta on 320 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan kuuluu neljä 60 minuutin tapaamista, tehtävät ja työskentelyn aikaisen sähköpostituen. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput kerrat maksetaan käyntien yhteydessä.

Valmennuksesta vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Varaa aika
Seisake-valmennus teille

Haluatko pohtia eroa kumppanisi kanssa asiantuntijan vastaanotolla? Voitte varata neljän kerran Seisake-työpajan välitehtävineen. Työskentely pohjautuu Fisherin malliin ja siinä käytetään logoterapeuttista viitekehystä. Prosessi tarjoaa mahdollisuuden tarkastella yhdessä suhteen nykytilaa ja mahdolliseen eroon liittyviä asioita tunnekeskeisesti, mutta myös käytännön tasolla.

Ensimmäisellä kerralla on haastattelu, nykytilan arviointi ja tavoiteasettelu. Samalla käydään läpi työvälineet ja työtapa.

Tapaamme Seisakkeella noin kahden-kolmen viikon välein eli työskentely kestää noin kuudesta yhdeksään viikkoa.

Pari-Seisakkeen kokonaishinta on 480 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan kuuluu neljä 75 minuutin tapaamista, tehtävät ja työskentelyn aikainen sähköpostituki. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput kerrat maksetaan käyntien yhteydessä. Jos työskentely keskeytyy, laskutetaan tapaamisista normaalitaksan mukaan eli 130 € /käynti.

Valmennuksesta vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Varaa aika
Solmuja parisuhteessa -valmennus

Solmuja parisuhteessa -valmennus tarjoaa turvallisen ja toimivan menetelmän tarkastella suhteen nykytilaa rauhassa ja pohtia yhdessä suhteen tulevaisuutta.

Valmennuksessa edetään vaiheittain tutkimalla parisuhteen menneisyyttä siirtyen nykyhetkeen. Työskentely ei sovi pareille, joiden dynamiikkaa häiritsee vakava masennus, päihde- tai väkivaltaongelmat. Uskottomuuskriiseissä sivusuhde tulee olla loppunut työskentelyn alkaessa.

Tapaamiset kestävät kerrallaan 2 tuntia ja sopiva tapaamisväli on 2-3 viikkoa. Joissain tapauksissa voidaan harkita myös viikon välein tapahtuvia tapaamisia.

Kokoontumiskertojen aiheet:

 1. Keitä me olemme? Tutustuminen ja kurssin sisältö. (Miten tähän on tultu?)
 2. Yhteisen taipaleen tarkastelu. Tosiasioiden tien tutkiminen. (Menneisyys)
 3. Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen. (Menneisyys)
 4. Seksuaalisuus solmussa? Kehon viestien kuunteleminen. (Menneisyys)
 5. Missä ollaan nyt? Solmutilanteen jäsentäminen. (Nykyisyys)
 6. Mitä tahdon? Toiveet, unelmat ja tavoitteet. (Tulevaisuus, tahdon ilmaiseminen)
 7. Miten toimitaan? Sanoista tekoihin. (Mitä kohti ja miten mennään eteenpäin?)
 8. Mitä eväitä saatiin? (Yhteenveto ja palaute)

Valmennus toimii parhaiten, kun molemmat sitoutuvat työskentelyyn, tapaamisiin ja kotitehtävien tekemiseen.

Valmennuksen kokonaisinta on 910 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan sisältyy seitsemän 120 minuutin käyntiä sekä maksuton 45 minuutin käynti. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput maksetaan käyntien yhteydessä.

Valmennuksesta vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Varaa aika
Tutustu tunnelukkoihin -kurssi

Tunnelukko on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, joka nykypäivänä aktivoituessaan lukitsee meidät itsellemme haitallisiin toimintatapoihin. Voimme auttaa itseämme tulemalla tietoiseksi näistä malleista.

Huomioi, että valmennus on tunnelukkoja kartoittava prosessi, jonka jälkeen on  mahdollista jatkaa syventäen yksityisesti. Ryhmä ei sovi akuutissa kriisissä oleville.

Ilta koostuu keskusteluista, ryhmätehtävistä ja kotitehtävien ohjeistuksesta.

Kurssin kokonaishinta on 190 € (sis. alv. 24%). Kurssin voi maksaa verkkomaksuna tai laskulla.

Seuraavan kurssin aikataulu:

 • tiistai 10.9. klo 17.30-19.45
 • tiistai 24.9. 17.30-19.45
 • tiistai 8.10. 17.30-19.45

Kurssista vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Kurssi toteutuu osoitteessa Hämeentie 29, 4. kerros, 00500 Helsinki

Yhteystiedot: marika.rosenborg@sexpo.fi

Ilmoittaudu
Tunnelukot ja erityisherkkyys -kaupunkiretriitti

Viikonlopputyöpajassa käsitellään tunnelukkoja erityisherkkyyden näkökulmasta. Kurssihinta sisältää materiaalit, kahvin, välipalan ja valmennuksen.

Kurssilla pohditaan, kuinka tunnelukot ja erityisherkkyys liittyvät toisiinsa. Mitkä ovat pääasialliset selviytymiskeinosi hankalissa tilanteissa? Hankaloittaako reaktiivisuus elämääsi? Mistä sinun tulisi olla tietoinen liittyen lapsuuteesi? Mitä erityisherkkyys on? Voisitko helpottaa omaa elämääsi? Näiden kysymysten äärellä viivymme yhdessä viikonlopun – tervetuloa mukaan!

Kurssi vahvistetaan viimeistään kolme viikkoa ennen aloitusta.

Aikataulu:

Lauantai 20.7.
Kahvi ja ilmoittautuminen 9.30
Työpaja 10-13
Lounas ja omaa aikaa 13-14
Työpaja 14-17

Sunnuntai 21.7.
Kahvi 9.30
Työpaja 10-13
Lounas 13-14
Työpaja jatkuu 14-16

Kurssin osallistumismaksu 200 (sis. alv. 24%). Osallistujia otetaan mukaan enintään kuusitoista, ryhmä toteutuu kymmenellä.

Varausmaksu 50 euroa maksetaan ilmoittautuessa, loppuosa kurssin vahvistuessa. Varausmaksua ei palauteta kuin sairaslomatodistusta vastaan. Jos kurssi ei toteudu, varausmaksu palautetaan.

Mitä kurssi sinulle tarjoaa?

 • Tietoa tunnelukoista ja erityisherkkyydestä ja niiden vaikuttamisesta toisiinsa. Työskentelet ammattilaisen ohjauksessa, joka ottaa sinut yksilöllisesti huomioon
 • Vertaistukea
 • Mahdollisuuden vahvistaa itsetuntemustasi
 • Valintasi mukaan Marikan Erovuoden matkaoppaan tai Uusperheen käsikirjan

Retriitistä vastaa parisuhdeasiantuntija ja skeematerapeutti Marika Rosenborg.

Retriitti toteutuu osoitteessa Hämeentie 29, 4. kerros, 00500 Helsinki

Yhteystiedot: marika.rosenborg@sexpo.fi

Ilmoittaudu