Valmennus

Valmennus antaa mahdollisuuden löytää uusia oivalluksia, kehittää taitoja ja valmiuksia sekä vahvistaa omaa hyvinvointia. Valmennuksissa sinua tukevat osaavat ammattilaiset, joilla on vankka kokemus luottamuksellisesta asiakastyöstä ja prosessien ohjaamisesta. Mitä sinä haluat saavuttaa? Mitä toivot lisää elämääsi? Tervetuloa etsimään ja kulkemaan omaa polkuasi kohti tavoitteitasi!

Verkkomentorointi

Vaihtuiko asiakastyön tekeminen kertarysäyksellä nettiin? Kaipaatko tukea etätyön haltuunottamiseen?

Olemme Ihmissuhdeterapiakeskuksella tehneet etäterapiaa jo pitkään. Kokemuksemme mukaan moni asia pysyy samana vaikka kohtaamisen muoto muuttuu. Tarjoamme virtuaalisen apupaketin, joka sisältää 45 minuutin henkilökohtaisen mentoroinnin. Sisältö räätälöidään tarpeidesi mukaan. Teemoina esimerkiksi etäterapiamenetelmät, etäohjelmien testailu, viestintäsuunnitelman ideoiminen tai vertaistuellinen keskustelu.

Toverihinta apupaketille syyskuun alkuun on 49 euroa (sis. alv 24%)

Varaa mentorointiaikasi alta! Mentorisi ottaa sinuun sähköpostitse yhteyttä ennen aikaa jotta voitte sopia tarkemmin mentoroinnin sisällöistä ja käytänteistä.

Mentorisi,
Veera Uusoksa ja Tiina Vilponen

PS Saat meihin yhteyden myös: veera.uusoksa@sexpo.fi ja tiina.vilponen@sexpo.fi

Varaa aika
Tie takaisin -ryhmävalmennus

Tie takaisin on aikuisille suunnattu ryhmävalmennus, jonka aikana on mahdollisuus tutkia turvallisesti ja lempeästi omaa kehollisuuttaan, aistillisuuttaan ja seksuaalisuuttaan. Valmennus on suunniteltu erityisesti henkilöille, joilla on kokemuksia seksuaalisten rajojen rikkomisesta, kaltoinkohtelusta tai kokemus siitä, että on eksyksissä oman seksuaalisuutensa kanssa.

Valmennus koostuu keskusteluista, aistien ja mielihyvän herättelystä, kotitehtävistä, kokemuksien jakamisesta, voimavaroja vahvistavista harjoitteista, oman kasvun tukemisesta sekä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä tietosisällöistä.

Käsittelemme mm. seuraavia aihepiirejä:

 • Omannäköinen seksuaalisuus ja olemassa olevat voimavarat
 • Rajojen rikkomisen vaikutus seksuaalisuuteen
 • Hankalien tunteiden työstäminen
 • Omaan kehoon ja anatomiaan tutustuminen
 • Nautinnon tuominen osaksi arkea
 • Omien mieltymysten kartoitus ja aistityöskentely
 • Omien tarpeiden tunnistaminen ja ilmaisu
 • Itsehoito ja voimavarojen vaaliminen

Ryhmässä tehtävät harjoitteet eivät sisällä alastomuutta tai seksuaalista kosketusta, eikä ryhmässä keskitytä kaltoinkohtelukokemuksiin.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa, minkä lisäksi on yksilökäynti ennen ja jälkeen ryhmäprosessin. Ensimmäisellä yksilötapaamisella arvioimme yhdessä valmennuksen soveltumisen omaan elämäntilanteeseen.

Ryhmävalmennuksen kokonaishinta on 680 € (sis. alv. 24%). Hinta sisältää kahdeksan tapaamiskertaa (8 x 2,5 h), yksilötapaamiset (2 x 45 min) sekä kurssiaineiston ja iltateen/-kahvin. Valmennus maksetaan yhdessä tai viidessä erässä.

Ohjaajina toimivat seksuaaliterapeutit Veera Uusoksa ja Maria Vihlman. Ryhmä kokoontuu osoitteessa Sexpo Terapia, Hämeentie 29, 5. krs, Helsinki

Jos sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää valmennukseen liittyen, niin olethan meihin yhteydessä: veera.uusoksa@sexpo.fi tai maria.vihlman@sexpo.fi

Ilmoittaudu
Seisake-valmennus sinulle

Haluatko pohtia tilannettasi mieluummin asiantuntijan kanssa kahden kuin eroseminaarissa? Voit varata neljän kerran Seisake-työpajan välitehtävineen. Työskentely pohjautuu Fisherin malliin ja siinä käytetään logoterapeuttista viitekehystä.

Ensimmäisellä kerralla on haastattelu, nykytilan arviointi ja tavoiteasettelu. Samalla käydään läpi työvälineet ja työtapa.

Tapaamme Seisakkeella noin kahden-kolmen viikon välein eli työskentely kestää noin kuudesta yhdeksään viikkoa.

Seisakkeen kokonaishinta on 320 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan kuuluu neljä 60 minuutin tapaamista, tehtävät ja työskentelyn aikaisen sähköpostituen. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput kerrat maksetaan käyntien yhteydessä.

Valmennuksesta vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Varaa aika
Seisake-valmennus teille

Haluatko pohtia eroa kumppanisi kanssa asiantuntijan vastaanotolla? Voitte varata neljän kerran Seisake-työpajan välitehtävineen. Työskentely pohjautuu Fisherin malliin ja siinä käytetään logoterapeuttista viitekehystä. Prosessi tarjoaa mahdollisuuden tarkastella yhdessä suhteen nykytilaa ja mahdolliseen eroon liittyviä asioita tunnekeskeisesti, mutta myös käytännön tasolla.

Ensimmäisellä kerralla on haastattelu, nykytilan arviointi ja tavoiteasettelu. Samalla käydään läpi työvälineet ja työtapa.

Tapaamme Seisakkeella noin kahden-kolmen viikon välein eli työskentely kestää noin kuudesta yhdeksään viikkoa.

Pari-Seisakkeen kokonaishinta on 480 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan kuuluu neljä 75 minuutin tapaamista, tehtävät ja työskentelyn aikainen sähköpostituki. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput kerrat maksetaan käyntien yhteydessä. Jos työskentely keskeytyy, laskutetaan tapaamisista normaalitaksan mukaan eli 130 € /käynti.

Valmennuksesta vastaa skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg.

Varaa aika
Solmuja parisuhteessa -valmennus

Solmuja parisuhteessa -valmennus tarjoaa turvallisen ja toimivan menetelmän tarkastella suhteen nykytilaa rauhassa ja pohtia yhdessä suhteen tulevaisuutta.

Valmennuksessa edetään vaiheittain tutkimalla parisuhteen menneisyyttä siirtyen nykyhetkeen. Työskentely ei sovi pareille, joiden dynamiikkaa häiritsee vakava masennus, päihde- tai väkivaltaongelmat. Uskottomuuskriiseissä sivusuhde tulee olla loppunut työskentelyn alkaessa.

Tapaamiset kestävät kerrallaan 2 tuntia ja sopiva tapaamisväli on 2-3 viikkoa. Joissain tapauksissa voidaan harkita myös viikon välein tapahtuvia tapaamisia.

Kokoontumiskertojen aiheet:

 1. Keitä me olemme? Tutustuminen ja kurssin sisältö. (Miten tähän on tultu?)
 2. Yhteisen taipaleen tarkastelu. Tosiasioiden tien tutkiminen. (Menneisyys)
 3. Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen. (Menneisyys)
 4. Seksuaalisuus solmussa? Kehon viestien kuunteleminen. (Menneisyys)
 5. Missä ollaan nyt? Solmutilanteen jäsentäminen. (Nykyisyys)
 6. Mitä tahdon? Toiveet, unelmat ja tavoitteet. (Tulevaisuus, tahdon ilmaiseminen)
 7. Miten toimitaan? Sanoista tekoihin. (Mitä kohti ja miten mennään eteenpäin?)
 8. Mitä eväitä saatiin? (Yhteenveto ja palaute)

Valmennus toimii parhaiten, kun molemmat sitoutuvat työskentelyyn, tapaamisiin ja kotitehtävien tekemiseen.

Valmennuksen kokonaisinta on 910 € (sis. alv. 24%). Prosessiin ja sen hintaan sisältyy seitsemän 120 minuutin käyntiä sekä maksuton 45 minuutin käynti. Ensimmäinen käynti maksetaan aikaa varatessa verkkomaksuna tai käynnin yhteydessä. Loput maksetaan käyntien yhteydessä.

Valmennusta tarjoavat sekä skeematerapeutti, seksuaalineuvoja Marika Rosenborg että seksuaali- ja pariterapeutti, psykoterapeuttiopiskelija Jonna Räisänen.

Varaa aika