Usein kysyttyä

Tällä sinulla vastaamme yleisimpiin terapiapalveluita koskeviin kysymyksiin ja pohdintoihin. Mikäli sinulla herää muuta kysyttävää, löydät terapiakeskuksen johtajan yhteystiedot alta.

Mitä on ihmissuhdeterapia?

Ihmissuhdeterapia on terapiamuoto, jossa on mahdollista työstää ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyviä teemoja.

Seksuaaliterapeutti on ihmissuhteiden ja seksuaalisuuden kysymyksiin erikoistunut terapiatyön ammattilainen. Osa terapeuteistamme on myös psykoterapeutteja tai muiden terapia-alojen ammattilaisia.

Lisätietoja kunkin terapeutin koulutuksesta, työkokemuksesta ja erityisosaamisesta löydät terapeuttien esittelysivuilta.

Paljonko terapia maksaa?

Terapiahinnat vaihtelevat ajan mukaan:

Yksilöaika 45 minuuttia 95 €
Pariaika 75 minuuttia 135  €
Perhe- ja ryhmäaika 75 minuuttia 135  €
Paripsykoterapia 90 minuuttia 150 €

KELA Paripsykoterapia 90 minuuttia 54,13 € (omavastuu)
KELA yksilöpsykoterapiakäynti 45 minuuttia 42,40 € (omavastuu)

Meillä on myös terapiaprosessia tukevia 3, 5 ja 10 kerran pakettihintoja, jotka löydät ajanvarausjärjestelmästä.

Käynnin voi maksaa ajanvarauksen yhteydessä verkkomaksulla ja paikan päällä yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla. Mikäli maksat käteisellä, varaathan tasarahan. Käynti voidaan maksaa laskulla, mikäli maksajana on esimerkiksi vakuutusyhtiö tai muu yritys.

Ryhmien ja valmennusten hinnat löydät jokaisen ryhmän ja valmennuksen kohdalta erikseen.

Kuinka varaan ajan? Entä jos joudun perumaan?

Ajan voit varata joko ajanvarauskalenterista, joka ohjaa valitsemaan terapeutin ja hänelle löytyvät vapaat terapia-ajat, tai terapeutin oman Varaa aika -painikkeen kautta. Jos terapeutilta ei löydy vapaita aikoja kalenterista tai sinulle tulee kysyttävää varaamastasi ajasta, voit ottaa suoraan yhteyttä terapeuttiisi ajanvarauskalenterista löytyvän sähköpostiosoitteen avulla. Kaikkien terapeuttien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]ihmissuhdeterapia.fi

Ajanvarauskalenterista voit myös varata ajan terapeutille Kuka vain -toiminnon kautta, jolloin sinun ei tarvitse itse valita terapeuttia, vaan kalenteri tarjoaa seuraavia vapaita terapia-aikoja.

Jos joudut perumaan ajan, tee se viimeistään 48 tuntia ennen sovittua aikaa sähköpostiisi tulleen varausvahvistuksen kautta. Tämän jälkeen muutokset aikoihin tehdään suoraan varausvahvistuksesta löytyvään terapeutin sähköpostiosoitteeseen.

Missä terapiavastaanotto sijaitsee?

Terapeuttimme ottavat vastaan eri toimipisteillä.  Ajanvarausta tehdessä ja varausvahvistuksen yhteydessä saat tiedon siitä, missä toimipisteessä terapeutin vastaanotto on. Lisäksi tarjoamme terapiaa turvallisella ja helppokäyttöisenä etäyhteydellä.

Hämeentien terapiakeskuksen alaovella on summeri: Sexpo terapia. Hämeentien terapiakeskus on liikuntaesteetön. Mikäli liikut pyörätuolilla, tapahtuu sisäänkäynti joko talon edestä tai talon takaa, josta on pääsy tilavampaan hissiin. Pyydämme ajanvarauksen yhteydessä kertomaan, mikäli liikut pyörätuolilla.

Kinaporinkadun pisteessä alaovella on summeri: Sexpo. Kinaporinkadun tilat eivät valitettavasti ole esteettömät.

Malminkadun pisteellä on kadun puolella portti ja tämän jälkeen sisäpihalla ulko-ovella summeri. Saat tarkemmat käyntitiedot terapeutiltasi. Malminkadun tilat eivät valitettavasti ole esteettömät.

Alla olevassa kuvassa on havainnollistettu Kinaporinkadun ja Hämeentien toimipisteiden sijainnit.

Voiko terapia toteutua etänä?

Osa terapeuteistamme tekee terapiaa etäyhteydellä. Mikäli olet kiinnostunut etäterapiasta, voit varata terapeutille eteäterapia-ajan ajanvarauskalenterista. Etäterapiamme toteutuu turvallisella ja helppokäyttöisellä yhteydellä. Etäterapia maksetaan ajanvarauksen yhteydessä verkkomaksuna, näin varmistat ajan toteutumisen. Terapeutti lähettää asiakkaalle 15 minuuttia ennen ajan alkamista linkin yhteydenottoa varten.

Olenko oikeutettu Kela-korvaukseen?

Kela-korvattavuus on terapeuttikohtaista. Maininta Kela-korvattavuudesta löytyy kunkin terapeutin omalta sivulta.

Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan vaaditaan lähete. Löydät lisätietoa aiheesta Kelan sivuilta.

Mikäli olet sosiaali- tai terveyspalveluiden asiakas ja haasteesi liittyvät ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen, voit tiedustella työntekijältäsi mahdollisuutta maksusitoumukseen.

 

Tarvitsenko lähetteen terapiaan?

Voit varata ajan ja tulla terapiaan ilman lähetettä. Tervetuloa!

Tallennetaanko henkilötietoni?

Henkilötietosi ovat turvassa. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme.

Mitä jos terapia jännittää tai pelottaa?

On hyvin tavallista ja ymmärrettävää, että terapiaan tuleminen saattaa jännittää tai pelottaa. Terapiassa on turvallista keskustella luottamuksellisesti aroistakin aiheista. Terapeutti kunnioittaa aina asiakkaan rajoja ja asiakas saa itse valita, mitä aiheita terapiassa käsitellään. Halutessasi voit kertoa jännityksestä ja pelosta etukäteen terapeutille.

Jäikö jokin mietityttämään?

Lisätietoja saat olemalla yhteydessä terapiakeskuksen johtajaan Tiina Vilposeen sähköpostitse: tiina.vilponen@ihmissuhdeterapia.fi