Ota yhteyttä:
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
040 884 5655 (ark. klo 9-16)
info (ät) ihmissuhdeterapia.fi
FI
EN
SVE

Aino Levanto

Seksuaaliterapeutti, Psykoterapeuttikoulutettava

Profiili
Ajanvaraus
Yhteydenotto

Haluatko ymmärtää paremmin itseäsi ja ihmissuhteitasi? Kanssani voit käsitellä turvallisesti mieltäsi painavia asioita ja lisätä hyvinvointiasi.

Terapeuttina pidän tärkeänä, että tavoitteet ja menetelmät ovat toiveidesi mukaiset. Terapia on omaa aikaasi, joka tukee hyvinvointiasi ja lisää ymmärrystä seksuaalisuuteesi vaikuttavista asioista. Voimme etsiä yhdessä erilaisia näkökulmia seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin, elämänmuutoksiin, kriiseihin, nautintoon, identiteettiin tai mihin tahansa, mikä sinua mietityttää. Seksuaalisuus elää ja muuttaa muotoaan koko elämän ajan. Voit puhua kanssani turvallisesti intiimeistä asioista ja tutkia omaa seksuaalihistoriaasi. Mikäli toivot muutoksia elämääsi, autan sinua löytämään konkreettisia keinoja.

 

Kanssani on luontevaa keskustella arkaluontoisimmistakin aiheista. Olen kannustava, elämänmyönteinen, energinen ja rauhallinen. Luon lämpimän ja rennon ilmapiirin. Voimavarakeskeisenä terapeuttina etsin onnistumisia ja vahvuuksia, mutta tutkin myös rohkeasti ongelmia. Erikoistun erityistason seksuaaliterapeutiksi lisäkouluttautumalla ja käyn säännöllisesti työnohjauksessa.

 

Seksuaaliterapian lisäksi tarjoan psykoterapeuttista yksilö – ja pariterapiaa lyhytterapiana tai tarvittaessa pidempänä prosessina. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa pari- ja perhepsykoterapeutiksi.  Ajanvaraus ei vaadi lähetettä eikä diagnoosia. Voit lähettää yhteydenottopyynnön ja kerron mieluusti lisää palveluistani. Jos ajanvarausjärjestelmästä ei löydy sopivaa aikaa, ota yhteyttä sähköpostitse ja pyritään järjestämään sopiva ajankohta.

 

Luokseni ovat tervetulleita kaikenikäiset ja sukupuoliset ihmiset, yksin tai yhdessä. Käyntejä on juuri sen verran kuin haluat. Joskus jo muutama tapaamiskerta voi saada aikaan kaipaamasi avun.  Terapeutin kanssa puhuminen voi vapauttaa energiaa ja auttaa jatkamaan kevyemmin eteenpäin.

 

Terapiassa käsiteltäviä teemoja esimerkiksi:

 

 • sukupuoli – ja seksuaali-identiteetti
 • neurokirjon vaikutus seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin
 • omien rajojen tunnistaminen ja asettaminen
 • seksuaalinen häirintä ja -väkivalta
 • sukupuolenkorjausprosessi
 • moninaiset ihmissuhteet
 • sairauksien ja mielenterveyden vaikutus seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin
 • eropohdinnat
 • addiktiot ja pakko-oireet
 • yksinäisyys, perhesuhteet
 • mieltymykset, fantasiat, nautinto
 • tunnetyöskentely

 

 

Olen työskennellyt pitkään lähijohtajana lasten, nuorten ja perheiden sosiaalipalveluissa sekä asiakastyössä eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Seksologina olen toiminut vuodesta 2010 alkaen aktiivisesti erilaisissa ympäristöissä. Pro-tukipisteen työ antoi arvokasta kokemusta toimiessani seksuaalineuvojana valtakunnallisessa etsivän työn hankkeessa.  Tarjosin neuvontaa ja tukea seksi- ja erotiikka-alan työntekijöille ja ihmiskaupan uhreille. Lisäksi koulutin eri alojen ammattilaisia seksuaaliterveyden eri teemoista. Olet saattanut tavata minut myös esimerkiksi  SPR:n, EHJÄ ry:n tai  NMKY:n toimijana seksuaalineuvojan roolissa. Olen ohjannut erilaisia  vertaistukiryhmiä (sateenkaari, neurokirjo, sairastuminen ja seksuaalisuus).

Kokemus: 25 vuoden monipuolinen kokemus sosiaalialan ihmissuhde- ja kehittämistyöstä

Koulutus: Sosionomi, auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, psykoterapeuttikoulutettava, neuropsykiatrinen ohjaaja, kriisi- ja traumatyön erikoistumisopinnot, perhetyön erikoistumisopinnot, Dialektinen käyttäytymisterapia DKT, ART -ohjaaja (Aggression Replacement Training), ICF Coach

Erikoistuminen: Eroaminen, Haluttomuus, Ihmissuhteet, Keho, Perheet, Riippuvuudet, Seksuaalisuus, Sukupuoli, Yksinäisyys

Palvelukielet: Suomi

Tekee etäterapiaa: Kyllä

Terapia voidaan toteuttaa perinteiseen tapaan fyysisenä vastaanottona tai etäterapiana

Etäterapia tuo terapeutin luoksesi. Tehdessäsi ajanvarausta valitse terapiamuodoksi etäterapia ja saat varausvahvistuksessa linkin etäterapiaistuntoon, johon voit osallistua tietokoneesi tai mobiililaitteesi nettiselaimella.